هیدروکربن هاي آروماتیک حلقوي (PAHs) از جمله آلاینده هاي آلی پایدار محسوب می شوند که خواص سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است. این ترکیبات می توانند از طریق زنجیره غذایی وارد بدن موجودات زنده شده و اثرات سوء خود را بر سلامت مصرف کنندگان بر جاي بگذارند. این تحقیق جهت بررسی میزان تجمع آلاینده ها ی هیدروکربن های نفتی (PAHs) و تعیین درجه آلایندگی آن در بافت خوراکی عضله ماهیان صید شده در تالاب بین المللی انزلی صورت گرفت که سه ایستگاه نمونه برداری در حوضه تالاب انزلی در استان گیلان شامل شیجان (تالاب شرق)، آبکنار(تالاب غرب) و سرخان کل (تالاب مرکزی ) انتخاب گردید سپس در 2 نیم فصل سال در هر ایستگاه تعداد ده قطعه از هرشش گونه ماهیان اقتصادی تالاب انزلی 10 عدد شامل ( کپور معمولی، اردک ماهی، کاراس، سفید، لای ماهی، اسبله) صید شدند و سپس با قرارگیری درتانک csw به آزمایشگاه انتقال یافته و در دمای 18- تا 20- درجه سانتیگراد نگهداری گردیدند. اندازه گیري PAHs بوسیله دستگاه کروماتوگراف گازي با شناساگر (GC-FID) انجام شد. 16 نوع ترکیب مختلف PAHs در 6 گونه ماهی شناسایی گردید. میانگین نتایج حاصل از آنالیز 16 نوع ترکیب مختلف PAHs نشان داد که هیدروکربن ها تفاوت معنی داری (p<0.05) در گونه های مورد مطالعه در سه ایستگاه داشتند. میانگین هیدروکربن نفتالین در بافت ماهیان کپور و لای ماهی در هر سه ایستگاه تالاب انزلی بر اساس استاندارد (WHO) بطور معنی¬داری (p<0.05) بیشتر از حد استاندارد بوده است. میانگین تجمع و درجه سمیت هیدروکربن های نفتی PAHs در بافت ماهیان صید شده در ایستگاه تالاب غرب بیشتر از سایر ایستگاه ها بوده است.