تعیین تأثیر استفاده از نگهدارنده های طبیعی (رزماری و آویشن و پلی فسفات) در پایداری گوشت بدون استخوان ماهی کپور نقره ای در شرایط انجماد مجری: فرشته خدابنده بخش تخصصی: فرآوری سال اجراء: 1389 همکاران: سید رسول ارشد، علی اصغر خانی پور، مصطفی شریف روحانی، فریدون رفیع پور، انوشه کوچکیان صبور، قربان زارع گشتی، محمود وطن دوست، افشین فهیم، معصومه رهنما، فاطمه نوغانی و صغری کمالی چهارشنبه 9 تیر 1400 (اجرا شده) (497) (0) (پروژه های خاتمه یافته) نتایج: براساس نتایج حاصله از ارزیابی های شیمیایی ، میکروبی و حسی تیمارهای مختلف ، و همچنین بررسی آزمون های آماری ؛ تیمار 3 یعنی گوشت چرخ کرده منجمد فیتوفاگ حاوی 200 میلی گرم رزماری در کیلوگرم گوشت ، از هر لحاظ دارای بالاترین امتیاز بوده است . همچنین مشخص گردید نگهداری گوشت چرخ شده حاوی عصاره های آویشن و رزماری در شرایط انجماد ، باعث پایداری اسیدهای چرب در گونه های مختلف MUFA ، PUFA ، اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب امگا 6 گردیده به طوری که در هیچ کدام از اسیدهای چرب اندازه گیری شده 100 درصد روند کاهشی و یا افزایشی مشاهده نگردیده ، ضمن اینکه تغییرات اکسیداسیون در طول زمان نگهداری بر روی اسیدهای چرب به حداقل رسیده است .