نتایج: برای بهبود هندلینگ ماهی از محل صید تا بازار هدف چهار تیمار با10تکرار انتخاب گردید که بررسیهای مربوط به وزن،بیومتری،درجه حرارت محیط،درجه حرارت بدن ماهی و آزمایشات تازگی ماهی (تغییرات بافت،پوست،چشم،برانش،خون و وضعیت جمود نعشی)بر روی آنها صورت گرفت.تیمار چهار که هندلینگ به روش انتقال سریع ماهی شست و شو شده با استفاده از یخ خرد شده در مخزن عایق(C.S.W)  با وسیله نقلیه سرپوشیده می باشد بهترین کیفیت را از نظر ظاهری ،فیزیکی و شیمیایی و میکروبی داشته و ازنظر آماری با سایر تیمارها معنی دار می باشد.به طوری که امتیاز تازگی ماهی در این روش هندلینگ در حد خوب و عالی(امتیاز0 تا 4) و در صورتی که امتیاز داده شده برای روش فعلی حمل و نقل در حد نیمه فاسد و یا فاسد با امتیاز 8تا14ارزیابی گردیده است.