بررسی امکان بهبود حمل و نقل ماهیان پرورشی گرمابی در استان کرمانشاه مجری: سید رسول ارشد بخش تخصصی: فرآوری سال اجراء: 1387 همکاران: علی اصغر خانی پور، سید حسن جلیلی، قربان زارع گشتی، یزدان مرادی، احمد غرقی، فریدون رفیع پور، محمود وطن دوست، سامک صفایی، انوشه کوچکیان، سعید جوان، افشین فهیم، فرشته خدابنده، معصومه رهنما چهارشنبه 9 تیر 1400 (اجرا شده) (386) (0) (پروژه های خاتمه یافته) نتایج: برای بهبود هندلینگ ماهی از محل صید تا بازار هدف چهار تیمار با10تکرار انتخاب گردید که بررسیهای مربوط به وزن،بیومتری،درجه حرارت محیط،درجه حرارت بدن ماهی و آزمایشات تازگی ماهی (تغییرات بافت،پوست،چشم،برانش،خون و وضعیت جمود نعشی)بر روی آنها صورت گرفت.تیمار چهار که هندلینگ به روش انتقال سریع ماهی شست و شو شده با استفاده از یخ خرد شده در مخزن عایق(C.S.W) با وسیله نقلیه سرپوشیده می باشد بهترین کیفیت را از نظر ظاهری ،فیزیکی و شیمیایی و میکروبی داشته و ازنظر آماری با سایر تیمارها معنی دار می باشد.به طوری که امتیاز تازگی ماهی در این روش هندلینگ در حد خوب و عالی(امتیاز0 تا 4) و در صورتی که امتیاز داده شده برای روش فعلی حمل و نقل در حد نیمه فاسد و یا فاسد با امتیاز 8تا14ارزیابی گردیده است.