نتایج: در مطالعه فرمولاسیون بستنی با استفاده کنسانتره پروتئین ماهی به جای پروتئین شیر سپس تیمارها از نظر ویژگی های حسی با استفاده از ارزیابهای نوع مصرف کننده consumer panel که از بین مصرف کننده گان بالقوه بستنی براساس نتایج ارزیابی حسی طعم،بو،یکنواختی فرآورده تیمار حاوی 30درصد FPC به جای شیر به طور معنی داری (P<0.05) نسبت به تیمار های حاوی 50% و 70% مطلوب تشخیص داده شد نهایت براساس ارزیابی حسی انجام شده در رابطه با طعم،بو و یکنواختی فرآورده، جایگزینی 30% از شیر مصرفی با FPC مطلوب تشخیص داده شد.کیفیت میکروبی و فیزیکوشیمیایی فرآورده نهایی نیز براساس آزمون های انجام شده و مطابقت نتایج حاصل با استانداردهای ملی موجود،مورد تأیید قرار گرفت.