دستیابی به دانش فنی تولید نوشیدنیهای فراسودمند با استفاده از کلاژن حاصل از پوست و استخوان کپور نقره¬ای نام مجری: سید حسن جلیلی محل اجرای تحقیق: مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان نام ارگان(های) مشارکت کننده : با مرکز تحقیقات پوست و سلول¬های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای مشارکت در فاز ارزیابی بالینی و اخذ مجوزهای لازم برای تجاری سازی محصول سه شنبه 8 تیر 1400 (آینده) (400) (0) (پروژه های در دست اجراء) اهداف اصلی : - دستیابی به دانش فنی فرمولاسیون و فرآیند تولید نوشیدنی رژیمی حاوی کلاژن از پوست کپور نقرهای و عصاره های طعم دار با تکیه بر حفظ ویژگیهای حسی و مدت زمان ماندگاری محصول.- تعیین درصد بازدهی استحصال و کیفیت کلاژن استخراج شده از پوست ماهی کپور نقرهای.- ارزیابی بالینی و تعین اثرات دُزهای 100 تا 5000 میلیگرم در 50 میلیلیتر نوشیدنی کلاژنی تولید شده بر شاخصهای کیفی پوست- برآورد اقتصادی تولید محصول اهمیت و ضرورت اجرا : مصرف نوشیدنی های صنعتی در کشور بالا بوده و علاقهمندان بسیاری دارد. افزودن ترکیبات خاص با ویژگی های منحصر به فرد به این نوشیدنیها میتواند گزینه مناسبی برای افزایش گردش مالی این صنعت و بهبود سلامت جامعه باشد. پوست، بیش از 3 درصد از وزن کپور نقره ای را تشکیل داده، منبع غنی از پروتئین های بافت همبند (عمدتاً کلاژن) است و به عنوان زائدات با بهایی ارزان در دسترس می باشد. در این پروژه ابتدا استخراج کلاژن نوع I از پوست کپور نقرهای، تعیین درصد بازدهی و اختصاصات کیفی آن و سپس امکان استفاده از آن در تولید نوشیدنی فراسودمند (با پایه آب میوه) مورد بررسی قرار خواهد گرفت.