بررسی پتانسیل میکروجلبک های سبز آبی تالاب انزلی جهت مصارف غذایی نام مجری: مینا سیف زاده محل اجراء: مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان دوشنبه 7 تیر 1400 (آینده) (403) (0) (پروژه های در دست اجراء) اهمیت و ضرورت اجراء : ریزجلبکها برای تولید متابولیتهایی مانند کاروتنوئیدها و ویتامینها برای تغذیه و مواد افزودنی کاربرد دارند. همچنین آنها حاوی ترکیبات زیستی متعددی هستند که خاصیت ضد میکروبی آن ها بر علیه بسیاری از باکتری های گرم مثبت، گرم منفی و قارچ ها به اثبات رسیده است. از این رو شناسایی و بررسی پتانسیل میکروجلبک های سبز آبی تالاب انزلی برای مصارف غذایی الزامی است.خلاصه مراحل اجرایی:میکروجلبک های سبز آبی تالاب انزلی شناسایی شده و توسط کشت سلولی سمیت آن ها تعیین می گردد. سپس گونه های غیر سمی از نظر ارزش غذایی، ریز مغذی ها، فلزات سنگین، و آلودگی میکروبی بررسی می شوند، و گونه های مناسب برای تولید پودر و مکمل های غذایی به کار می روند. ویژگی های کیفی شامل میکروبی، شیمیایی، حسی، غذایی و زمان ماندگاری مکمل ها و پودرهای غذایی نیز شناسایی می شوند. و در نهایت مناسب ترین فرمول برای تهیه مکمل و پودر میکروجلبک ها و گونه های مناسب جهت کشت انبوه به صنعت معرفی می شوند.:دستاورد (های) شاخص قابل پیش بینیمعرفی میکروجلبک های سبز آبی دارای پتانسیل غذایی- تهیه پودر و مکمل غذایی از میکروجلبک های سبز آبی تالاب انزلی-اهداف اصلی: ۱ – تعیین پتانسیل میکروجلبک های سبز آبی تالاب انزلی برای مصارف غذایی۲ – تعیین ویژگی های کیفی میکروجلبک های شناسایی شده ۳ – تهیه پودر و مکمل غذایی از میکروجلبک های سبز آبی تالاب انزلی