به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، در راستای اجرای برنامه‌های ملی ترویج یافته‌های تحقیقاتی و تقویت ارتباط میان مراکز علمی و واحدهای تولیدی، نشست تخصصی با حضور مدیرعامل مرکز سلطان‌ماهی و سه نفر از کارشناسان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان به منظور برنامه‌ریزی برگزاری رویدادهای “روز مزرعه” و “هفته انتقال یافته‌ها” با عنوان "فرآوری و کنترل کیفیت گوشت و اندام‌های ماهیان خاویاری" در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری سلطان‌ماهی برگزار شد.
در آغاز جلسه، کارشناسان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان گزارشی از اهداف و سیاست‌های برگزاری این دو برنامه ارائه کردند. به گفته کارشناسان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، خروجی این رویدادها می‌تواند الگویی ملی برای پیوند مؤثر میان پژوهش، تولید و بازار باشد و بر ضرورت انتقال یافته‌های علمی و تجربی محققان به واحدهای تولیدی و نقش محوری این رویداد در افزایش بهره‌وری، بهبود کیفیت محصولات و توسعه فناوری‌های نوین فرآوری آبزیان تأکید داشتند.
سپس مدیرعامل مرکز سلطان‌ماهی با تشریح فعالیت‌ها و توانمندی‌های مرکز در حوزه تکثیر، پرورش و فرآوری ماهیان خاویاری، از همکاری نزدیک با مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان استقبال کرده و اظهار داشت: هدف ما آن است که خروجی تحقیقات و دانش فنی در قالب محصول، فرآیند و فناوری، در چرخه تولید و سفره مردم نمود عینی پیدا کند. ایشان پیشنهاد دادند که این رویداد علمی با عنوان "از مزرعه تا سفره" با هدف کاهش دورریز، افزایش بهره‌وری ، تنوع‌بخشی به محصولات جانبی و ارزش اقتصادی تولید برنامه ریزی شود.
مدیرعامل مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری سلطان‌ماهی در ادامه، به معرفی محصولات فرآوری‌شده از ماهیان خاویاری در مجموعه خود پرداخت و از تجربیات موفق در تولید و عرضه فرآورده‌های جانبی همچون تولیدات چرمی که در بازار موجود است سخن گفت. وی با اشاره به امکان استفاده از بخش‌های مختلف بدن ماهیان خاویاری افزود: می‌توان از چرم پوست، غضروف، گوشت اندام‌های سر و جگر، و حتی از چربی گنادها محصولات متنوع و با ارزش افزوده بالا تولید کرد که ضمن کاهش ضایعات، سودآوری اقتصادی قابل توجهی نیز برای صنعت به همراه دارد. وی پیشنهاد کرد که در کنار برنامه آموزشی، جشنواره‌ای از محصولات متنوع ماهیان خاویاری نیز برگزار شود تا ضمن آشنایی بهره‌برداران با ظرفیت‌های اقتصادی این گونه‌ها، زمینه‌های همکاری با بخش خصوصی و توسعه بازار مصرف نیز فراهم گردد.
در بخش پایانی جلسه، درباره زمان‌بندی برگزاری رویدادها، نحوه هزینه‌کرد اعتبارات، دعوت از اساتید برجسته و کارشناسان صنعت و همچنین چگونگی پوشش رسانه‌ای و ترویجی برنامه‌ها بحث و تبادل نظر شد و بر لزوم کاربردی‌سازی تحقیقات، ارتقای سطح دانش فنی تولیدکنندگان، افزایش بهره‌وری اقتصادی، و کاهش ضایعات محصولات خاویاری تأکید شد.