برگزاری برنامه آموزشی - ترویجی از طریق شبکه برکت استانی به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، روز چهارشنبه مورخ دوم مهرماه سال جاری، برنامه آموزشی-ترویجی با عنوان «بهرهگیری از زایدات آبزیان برای تهیه محصولات با ارزش افزوده» با ارائه مینا سیفزاده، عضو هیئت علمی مرکز، از طریق شبکه برکت استانی برگزار شد. 1404/7/5 (63) (0) برگزاری برنامه آموزشی - ترویجی از طریق شبکه برکت استانی به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، روز چهارشنبه مورخ دوم مهرماه سال جاری، برنامه آموزشی-ترویجی با عنوان «بهرهگیری از زایدات آبزیان برای تهیه محصولات با ارزش افزوده» با ارائه مینا سیفزاده، عضو هیئت علمی مرکز، از طریق شبکه برکت استانی برگزار شد. در این وبینار، ظرفیتهای پسماندهای صنعت شیلات و روشهای بهرهبرداری از آنها، چشمانداز آینده صنعت شیلات در چارچوب اقتصاد چرخشی، توسعه صنایع پاییندستی، تبدیل چالشهای زیستمحیطی به فرصتهای اقتصادی و اجتماعی و ایجاد اشتغال پایدار مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا، مشکلات زیستمحیطی ناشی از دفع نادرست زائدات، ضرورت استفاده بهینه از آنها، مراحل جمعآوری و ویژگیهای فیزیکی زائدات مطرح شد. سپس تأکید شد که این مواد دورریختنی در واقع منابع غنی از ترکیبات زیستی ارزشمند هستند که میتوانند در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرند. برنامه به معرفی محصولات غذایی و ترکیبات زیستی استخراج شده از زائدات آبزیان اختصاص یافت. از جمله این محصولات میتوان به کیتین، کیتوزان، نانوکیتین، نانوکیتوزان، هیدروکسیآپاتیت، هموگلوبین، میوگلوبین، اسپونژین، سس، ژلاتین و کلاژن اشاره کرد. ویژگیها، مزایا، محدودیتها و کاربردهای هر یک در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بستهبندی به تفصیل توضیح داده شد. همچنین ترکیباتی مانند کندروئیتین سولفات، آرد استخوان، آرد غضروف، سیلاژ و روغن ماهی معرفی و بازار جهانی پرتقاضای آنها بررسی شد. در ادامه، چالشهایی همچون هزینه بالای استخراج، محدودیتهای فنی، مسائل ایمنی و نیاز به استانداردهای بینالمللی مطرح گردید. بخش دیگری از وبینار به چرم ماهی اختصاص یافت و ویژگیها، انواع و کشورهای پیشرو در تولید آن معرفی شد. در پایان، پیشنهادهایی برای بهرهبرداری مؤثر از زائدات آبزیان ارائه شد.