روز مزرعه با موضوع "تولید محصولات جانبی (صنعتی و دارویی) از آبزیان "با هدف گامی مهم در جهت پیوند علم و عمل، ارتقای بهره‌وری صنعت پرورش ماهیان خاویاری و توسعه فناوری‌های نوین در فرآوری آبزیان در شرکت تعاونی ماهیان خاویاری قروق روز شنبه مورخ 25 مرداد ماه سال جاری توسط محققین و عضو هیات علمی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان برگزار شد.
این برنامه با حضور مدیران و کارشناسان شیلاتی، پرورش‌دهندگان و بهره‌برداران منطقه، مسئول ترویج جهاد کشاورزی تالش، جانشین و کارشناس مسئول اداره شیلات تالش و سه نفر از محققین مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان همراه بود.
در ابتدای نشست، مدیرعامل شرکت گزارشی از نتایج روز مزرعه پیشین، اقدامات انجام‌شده و دستاوردهای اخیر ارائه نمود. در این بخش، مباحثی از جمله راه‌اندازی سیستم‌های جدید در مجموعه، درخواست ارائه راهکارهایی جهت تسهیل در فرآیند پوست‌کنی ماهیان خاویاری، جلوگیری از سفت شدن گوشت پس از صید، ارتقای کیفیت محصول نهایی، روش‌های نوین ارزیابی خاویار و بهینه‌سازی فرآیند استحصال آن مطرح شد. همچنین موضوع کاهش و حذف چربی تخمدان ماهیان خاویاری و اثرگذاری آن بر کیفیت محصول مورد بحث قرار گرفت.
در ادامه، امکان راه‌اندازی خط فرآوری گوشت ماهیان خاویاری به عنوان اقدامی نوین در جهت استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود و ایجاد ارزش افزوده بیشتر، مورد بحث قرار گرفت.
سپس کارشناسان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان با ارائه سخنرانی‌هایی در محورهای انجماد و تولید محصولات جانبی از آبزیان، به تشریح مهم‌ترین چالش‌های موجود در این حوزه پرداختند و دستورالعمل‌ها و راهکارهای علمی و عملی برای بهبود کیفیت و توسعه محصولات ارائه نمودند.
این رویداد، استفاده از ضایعات و زائدات ماهیان خاویاری در تولید محصولات با ارزش افزوده مورد تأکید قرار گرفت و مقرر شد این موضوع با اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشترک میان مراکز علمی و بخش خصوصی پیگیری شود.
در بخش پایانی از تاسیسات سردسازی، اتاق عمل آوری، حوضچه های پرورش و سیستم آبرسانی از طریق نوار ساحلی بازید بعمل آمد.