دفاع از رساله دکتری دفاع از رساله دکتری با عنوان " تهیه بستهبندی هوشمند بر پایه فیلم نشاسته- صمغ کتیرا حاوی آنتوسیانین گیاه پنیرک(Malva sylvestris) جهت بررسی روند فساد فیلهی تیلاپیای نیل(Oreochromis niloticus) پرورشی هنگام نگهداری در دمای یخچال 1403/6/26 (158) (0) دفاع از رساله دکتری به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، فاطمه نوغانی از محققین مرکز دانش آموخته رشته تکثیرو پرورش آبزیان دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم تحقیقات تهران، رساله دکتری خود را با عنوان" تهیه بستهبندی هوشمند بر پایه فیلم نشاسته- صمغ کتیرا حاوی آنتوسیانین گیاه پنیرک ( Malva sylvestris ) جهت بررسی روند فساد فیلهی تیلاپیای نیل ( Oreochromis niloticus ) پرورشی هنگام نگهداری در دمای یخچال(40C)" تحت راهنمایی هومن رجبی اسلامی و مشاوره مهدی شمسایی مهرجان با کسب نمره عالی با موفقیت دفاع کرد. پژوهش انجام شده با هدف استفاده از عصاره گیاه پنیرک ( Malva sylvestris ) به عنوان شناساگر در فیلم تولید شده از ماتریکس پایه نشاسته ذرت/ صمغ کتیرا با استفاده از روش قالبریزی جهت نظارت بر تازگی فیله ماهی تیلاپیا طی نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس انجام شد. در مطالعه انجام شده، مشاهده شد رنگ فیلمهای نشاسته ذرت/ صمغ کتیرا حاوی 0.5 و 1.0 درصد آنتوسیانین گیاه پنیرک همزمان با کاهش کیفیت و تازگی فیله ماهی تیلاپیا نیل، پس از 12 روز نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس، به ترتیب از صورتی به سبز و خاکستری تغییر یافت. نتایج نشان داد که فیلم نشاسته ذرت/صمغ کتیرا حساس به pH حاوی 0.5 و 1.0 درصد آنتوسیانین گیاه پنیرک میتواند به عنوان یک شاخص رنگسنجی در بسته بندی هوشمند فیله تیلاپیا نیل استفاده شود. روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان دفاع موفقیت آمیز پایان نامه دوره دکترای ایشان را تبریک عرض نموده و برایشان آرزوی توفیق روزافزون داریم.