به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، سخنرانی علمی با عنوان "فناوری های نوین برای ارزیابی کیفیت غذا و نوشیدنی " روز سه‌شنبه مورخ 1403/05/30 توسط افشین فهیم در سالن کنفرانس مرکز برگزار شد.
مهندس فهیم در این ارائه اشاره کرد:  
ام روزه ، ایمنی مواد غذایی و نوشیدنی ها به یک نگرانی رایج بهداشتی جهانی در بهداشت و کیفیت مواد غذایی تبدیل شده است. غذا بعنوان یک ضرورت برای تامین انرژی، سلامت و پیشگیری از بیماری لازم است بصورت ایمن برای مصرف کنندگان عرضه شود. مصرف کنندگان در انتخاب محصولات غذایی به دلیل کیفیت پایین غذا، بهداشت نامناسب، ناخالصی و تقلب مواد غذایی، منقضی شدن تاریخ مصرف و ... با مشکل مواجه هستند.
تقلب در مواد غذایی یکی از موضوعات با اهمیت در کشورهای در حال توسعه است زیرا تأثیر مسقیم بر سلامت انسان دارد. تشخیص غذای تقلبی از طریق حواس انسان برای مصرف کنندگان دشوار است و فقط می توانند از تجهیزات آزمایشگاهی استفاده کنند. فن آوری های روش شناختی متعدد برای ارزیابی مواد غذایی و نوشیدنی ها از جمله تصویربرداری، بو، طعم، سنجش الکترومغناطیسی و غیره توسعه یافته اند. 
سپس در مورد هریک از این فن آوری ها توضیحات مبسوط ارائه گردید و در پایان به پرسش های مطرح شده توسط سخنران پاسخ داده شد.