ویدئو کنفرانس انتقال دانش به روز در گستره ملی بخش کشاورزی به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان روز سه شنبه مورخ 1401/07/18 ویدئو کنفرانس با عنوان " نیازمندی های تکنولوژیک صنعت تولید فیله ماهی کشور" توسط دکتر سید حسن جلیلی، سرپرست مرکز با هدف انتقال دانش به روز در گستره ملی بخش کشاورزی برگزار شد. 1402/7/18 (235) (0) ویدئو کنفرانس انتقال دانش به روز در گستره ملی بخش کشاورزی به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان روز سه شنبه مورخ 1401/07/18 ویدئو کنفرانس با عنوان " نیازمندی های تکنولوژیک صنعت تولید فیله ماهی کشور" توسط دکتر سید حسن جلیلی، سرپرست مرکز با هدف انتقال دانش به روز در گستره ملی بخش کشاورزی برگزار شد. در آغاز این ویدئوکنفرانس، دکتر جلیلی ضمن تعریف واژه "فیله"، انواع روش های تولید فیله در جهان، مزایا، معایب و محدودیت های تولید فیله آبزیان، را شرح دادند. دو کلید واژه اصلی توسعه صنعت فیله آبزیان کشور را بر اساس نیازمندی ها ، کیفیت از حیث ارگانولپتیک و قیمت دانستند. در ادامه فرآیند عمومی تولید فیله آبزیان و ویژگی های کیفی فیله مرغوب توضیح داده شد. همچنین تازگی بعنوان مهمترین شاخص کیفی محصولات آبزیان، ویژگی های فرآیند خوب، اقدامات لازم در مراحل تحویل گیری و توزین، شستشوی اولیه، نگهداری، سایزبندی، تخلیه امعا و احشاء، روش های سرزنی و فلس گیری، روش های برش دادن (فیله، استیک، قطعه بندی)، پوست گیری، انجماد بعنوان اصلی ترین و اثرگذارترین واحد عملیاتی فرآیند تولید فیله، روش های انجماد، تعریف واژه " گلایزینگ " و روشهای متداول گلایزینگ شرح داده شد. ایشان اظهار داشتند بسته بندی، برچسب زدن و توزیع، آخرین مراحل فرآوری و بسته بندی ماهی است و بسته بندی فیله های منجمد باید غیرقابل نفوذ به هوا و بخار آب باشد. انواع بسته بندی تحت خلاء و اتمسفر اصلاح شده، بسته بندی فیله و استیک ماهی به طور اتوماتیک و دستگاه های مرتبط شرح داده شد. دکتر جلیلی به نیازمندی های تکنولوژیک صنعت فیله ماهی کشور در سه دسته نیازمندی های پائین دست شامل مواد اولیه (ماهی + مواد بسته بندی + افزودنی ها)، تجهیزات و ماشین آلات، مشکلات فرآیند شامل کیفیت (تازگی، عمرماندگاری، راندمان، یکنواختی، انجماد و نگهداری و نیازمندی های بالادست از جمله زنجیره حمل و نقل و نگهداری محصولات، زنجیره ارزش (صنایع تبدیلی بالادست) اشاره داشتند. ایشان عمده مشکلات و محدودیت های صنعت فیله و بسته بندی ماهی کشور در حوزه تکنولوژیک را دسترسی به ماهی های تازه و با كیفیت، سنتی بودن (عدم بهره گیری از فناوری ها و ماشین آلات روز)، ظرفیت تولید اقتصادی، نیروی كار ماهر،عدم یکنواختی كیفیت محصولات، انجماد نامناسب، نگهداری و توزیع نامناسب، ضعف بسته بندی، فقدان رقم بندی، قیمت تمام شده بالا نام بردند. در پایان نمونه های فیله ماهی موجود در بازار و میزان استقبال مصرف کنندگان، مورد بحث و تجزیه تحلیل قرار گرفت و پیشنهادات کاربردی ارائه گردید.