نشست تخصصی : راهکارهای کاهش اُفت کیفیت و تازگی میگو پس از صید به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، طبق فرخوان مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی-گرگان درخصوص برگزاری روز مزرعه و کارگاه آموزشی- ترویجی، روز شنبه 28 مرداد 1402 سخنرانی با عنوان "راهکارهای کاهش اُفت کیفیت و تازگی میگو پس از صید" توسط دکتر سید حسن جلیلی در نشست مربوطه با حضور پرورش دهندگان میگو گمیشان استان گلستان و نمایندگان ادارات مرتبط استانی به صورت حضوری و وبیناری ارائه گردید. 1402/5/28 (275) (0) نشست تخصصی : راهکارهای کاهش اُفت کیفیت و تازگی میگو پس از صید به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، طبق برنامه ریزی و فراخوان مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی-گرگان درخصوص برگزاری روز مزرعه و کارگاه آموزشی- ترویجی، روز شنبه 28 مرداد 1402 سخنرانی با عنوان "راهکارهای کاهش اُفت کیفیت و تازگی میگو پس از صید" توسط دکتر سید حسن جلیلی سرپرست مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در نشست مربوطه با حضور پرورش دهندگان میگو گمیشان استان گلستان و نمایندگان ادارات مرتبط استانی به صورت حضوری و وبیناری ارائه شد. وبینار با توضیحات دکتر سیدحسن جلیلی سرپرست مرکز در خصوص معرفی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان و نقش آن در كاهش ضايعات آبزيان و بهينه سازي مصرف آنها، تولید و معرفي انواع فرآورده هاي باارزش افزوده از زائدات و دور ريز آبزيان، ارتقای كيفيت، بازار پسندي و بهبود عمر ماندگاري فرآورده هاي شيلاتي آغاز شد. در ادامه هریک از سرفصل های نشست شامل تعریف کیفیت، فساد، هندلینگ، عوامل تاثیر گذار بر حفظ کیفیت میگو، روند تغییرات کیفی میگو پس از صید، انواع فساد اُتولیز و باکتریایی، عوامل موثر بر بار میکروبی آبزی، منابع و راه های انتقال آلودگی های ثانویه، گروه های آلودگی باکتریایی بیماریزا در آبزیان و فرآورده شیلاتی توسط ایشان شرح داده شد. دکتر جلیلی تاکید بر برندسازی صنعت میگو داشتند که مستلزم حفظ کیفیت میگو، همدلی و عزم همگانی پرورش دهندگان است. وی همچنین نتایج دو پروژه "اثر تاخیرهای یخ گذاری پس از صید بر عمرماندگاری میگو در شرایط نگهداری در یخ" و " بررسی اثرات هندلینگ پس از صید بر کیفیت و راندمان میگوی پرورشی استان هرمزگان" را که از حیث خواص اُرگانولپتیک، فاکتورهای شیمیایی، میزان جذب متابیسولفیت سدیم در گوشت میگو، فاکتورهای باکتریولوژیک مورد ارزیابی قرار گرفته بود بحث نمود و بر اساس ارزیابی های صورت گرفته روش پیشنهادی هندلینگ میگو پس از صید تا رسیدن به کارخانه فرآوری و رعایت نکات و ضوابط بهداشتی لازم از سوی پرورش دهندگان ارائه شد. در پایان، بحث و تبادل و نظر، به پرسش های مطرح شده از سوی حاضران در کارگاه پاسخ داده شد.