سخنرانی سرپرست مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در نشست تخصصی پرورش دهندگان ماهیان خاویاری کشور به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، روز سه شنبه 26 مهرماه، سرپرست مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در پانل فرآوری نشست تخصصی پرورش دهندگان ماهیان خاویاری کشور، سخنرانی خود را با عنوان "نیازمندیها، مزایا و معایب اشکال مختلف فرآوری و عرضه گوشت ماهیان خاویاری" ارائه نمود. 1401/7/27 (332) (0) سخنرانی سرپرست مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در نشست تخصصی پرورش دهندگان ماهیان خاویاری کشور به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، روز سه شنبه 26 مهرماه، سرپرست مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در پانل فرآوری نشست تخصصی پرورش دهندگان ماهیان خاویاری کشور، سخنرانی خود را با عنوان "نیازمندیها، مزایا و معایب اشکال مختلف فرآوری و عرضه گوشت ماهیان خاویاری" ارائه نمود. دکتر جلیلی سرپرست مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در پانل فرآوری، تجارت و حفظ برند خاویار این نشست تخصصی، در تعریف اهداف و حیطه عملکرد صنعت فرآوری آبزیان گفت: فرآوری آبزیان دامنه گستردهای از فعالیتها را در بر میگیرد که در ابتدای این زنجیره بیولوژیست و در انتهای آن بازاریاب و فروشنده قرار گرفتهاند. تکنولوژیستها و متخصصین فرآوری آبزیان بخش اصلی این زنجیره را تشکیل داده، مسئولیت عملیات حفظ تازگی و کیفیت، کاهش ضایعات، فرآوری و تولید محصولات متنوع، بهینهسازی فرآیندها، تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و استحصال ترکیبات ارزشمند زیستی با عملکردها و کاربردهای مختلف را برعهده دارند. بدین ترتیب زنجیرهای اغلب طولانی، از هنگام صید یا برداشت آبزی تا زمان مصرف نهایی آن، در حوزه تخصصی فرآوری آبزیان قرار دارد. وی همچنین با بیان نسبت اشکال مختلف فرآوری و عرضه تولیدات شیلاتی جهان در کشورهای توسعه یافته و مقایسه آن با کشورهای در حال توسعه افزود: روند افزایشی تولید محصولات فرآوری شده به صورت منجمد، آماده و کنسرو شده در کشورهای توسعه یافته، در راستای پاسخگویی به نیازها و الزامات زندگی مدرن، و در عین حال با هدف تجمیع فعالیتها، رفع معضلات لجستیک و امکان بهرهبرداری صد در صدی آبزیان میباشد. سرپرست مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در ادامه، به بیان اشکال متداول فرآوری و عرضه گوشت ماهیان خاویاری بصورت تازه، فرآوردههای منجمد، فرآوردههای عملآوری شده، فرآوردههای سوخاری شده آماده مصرف، کنسرو شده و سوپ (از سر، دم و بالهها)، پرداخت و ضمن برشماری برخی شاخصها/ ویژگیهای مهم هر دسته از محصولات، از حیث شرایط حمل و نقل و نگهداری، عمر ماندگاری، قیمت تمام شده محصول، میزان سرمایه (ثابت + در گردش) مورد نیاز، جامعه هدف (مشتریان)، نحوه و نوع آمادهسازی، مصرف و میزان ارزش افزوده (حاشیه سود)، نیازمندیها، مزایا و معایب آنها را نیز تشریح و مقایسه نمود. در ادامه این پانل به مباحث فرآوری و تنوع کاربردهای خاویار، میزان و روند تولید در ایران و جهان، استانداردها، مقررات، الزامات و عوامل موثر بر صادرات و فرآوری خاویار پرداخته شد. لازم به ذکر است که نشست تخصصی پرورش دهندگان ماهیان خاویاری کشور با مشارکت شرکت فرادانه، سازمان شیلات ایران، شرکت آبزی کو، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان دامپزشکی کشور و برخی انجمن های علمی و پرورش دهندگان ماهیان خاویاری، طی روزهای 25 و 26 مهرماه سال جاری در استان گیلان با 4 پانل تخصصی، تکثیرمصنوعی، مولدسازی و ژنتیک خاویاری پرورشی، بهداشت و بیماری در مزارع تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری، تغذیه، مدیریت پرورش، آب و مهندسی آبزیان و پانل فرآوری، تجارت و حفظ برند خاویار ایران و با حضور و سخنراني دكتر ميخاييل چبانوف استاد برجسته بینالمللی پرورش ماهيان خاوياري از روسيه و جمع کثیری از پرورش دهندگان ماهیان خاویاری سراسر کشور، مدیران و مسوولین استانی و ملی، اساتيد دانشگاهی و كارشناسان صنعت ماهيان خاوياري، با برنامه های متنوع برگزار شد.