به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، روز چهارشنبه مورخ 20 اردیبهشت 1401، سه تن از کارشناسان اداره شیلات استان مرکزی با هدف بازدید از روند اجرایی و میزان پیشرفت پروژه " تهیه فتیر ماهی با استفاده از گوشت چرخ شده ماهیان کپور نقره ای و قزل آلا"، همچنین گسترش همکاری های مشترک، در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان حضور یافتند.
در این بازدید، جلسه ی پیگیری و چگونگی اجرای پروژه فتیر ماهی که متعاقب عقد قرارداد پژوهشی بین اداره شیلات استان مرکزی و مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان به اجرا در آمده نیز برگزار و گزارشی از اقدامات انجام شده و نتایج بدست آمده ارائه گردید. لازم به ذکر است که متأسفانه در كشور ما، اغلب ماهی و غذاهای دریایی از غذاهای تشریفاتی و یا محدود به ایام خاص مانند شب عید محسوب شده، تنها در مناطق خاصی از كشور (استان های ساحلی شمال و جنوب كشور) آن را در برنامه غذایی مستمر خود قرار می دهند. در این راستا اجراي طرحهاي تحقيقاتي کاربردی با هدف پاسخگويي به پرسش هاي مطروحه از سوي بخش‌هاي صنعت و اجرایی، امري ضروري است. نان فتیر عموماً از آرد، شکر، تخم مرغ و مواد دیگر تشکیل شده ‌است و مانند نان معمولی آن را در تنور پخت می‌کنند. انواع مختلفی از این نان شیرینی محلی در نقاط مختلف ایران پخته می‌شود و از معروف‌ترین آن‌ها فتیر اراک است. این نان یکی از نان‌های تنوری و سنتی است که از طرفداران نسبتاً زیادی برخوردار است. یکی از مولفه های اصلی در افزایش مصرف ماهی، تهیه محصولات فرآوری شده و آماده مصرف ماهی است که ارزش غذایی بالای آبزیان را حفظ نموده و در عین حال انتظارات مصرف کنندگان را برآورده کند. ارزیابی اینکه آیا می توان از گوشت چرخ شده ماهیان کپور نقره ای و قزل آلا در فرمولاسیون و فرآیند تولید نان فتیر استفاده نمود، و چگونگی اثرات آن بر خواص حسی، تغذیه ای و عمر ماندگاری محصول، از اهداف پروژه حاضر می باشد. انتظار می رود که با دستیابی به اهداف مورد نظر، امکان تولید نان فتیر غنی شده با گوشت چرخ شده ماهی در کارگاه های سنتی استان مرکزی فراهم گردد.
در ادامه، بازدید از بخشی از عملیات اجرایی پروژه و ارزیابی حسی نمونه های اولیه نان های فتیر تهیه شده با نسبت های مختلف گوشت ماهی، همچنین بازدید از ماشین آلات خط تولید مرکز انجام شده و در خصوص سایر زمینه ها و شیوه‌های همکاری مشترک، بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت و توافقات اولیه برای توسعه همکاری های پژوهشی انجام شد.