به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، سرپرست مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در نشست تخصصی تون ماهیان در مورخ 1400/09/24 که به صورت وبیناری و در مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور – چابهار برگزار شد، گفت: اگر اصول علمی در صید تون ماهیان رعایت و تجهیزات لازم برای این منظور فراهم شود، کیفیت بالاتر و ارزش تجاری بیشتری از تون ماهیان به دست آمده و فرآوری محصولات جانبی آن بدون مشکل انجام خواهد شد.
دکتر سید حسن جلیلی، با اشاره به اینکه تخم ماهی، چشم ها، استخوان ها، گوشت تیره، سر، باله ها و امعا و احشای تون ماهیان همگی جزو فرآورده های جانبی محسوب می شوند، افزود: عواملی مانند مرگ در تور قبل از خروج از آب، تقلای زیاد و طولانی حین صید، عدم و یا تاخیر در انجام عملیات متداول پس از صید، عدم و یا تاخیر در سردسازی، نگهداری طولانی مدت در شرایط غیرمنجمد، نوسانات دمایی طی مراحل مختلف هندلینگ، انجماد ناکارآمد و نوسانات دمایی سردخانه، از جمله مواردی است که باعث کاهش کیفیت و ارزش تجاری تون ماهیان می شود.
وی با بیان اینکه افت کیفیت در تون ماهیان، عوارض فراوانی دارد، اظهار کرد: تغییرات ظاهری و از دست رفتن تازگی، تیره شدن گوشت، از دست دادن استحکام گوشت، ایجاد بوی نامطبوع و ایجاد طعم تند در گوشت از مهمترین این عوارض به شمار می رود.
دکتر جلیلی با تاکید بر اینکه اصلاح و تغییر روش صید برای بهبود کیفیت تون ماهیان صید شده بسیار ضروری است، عنوان کرد: بازنگری، اصلاح و تکمیل عملیات حمل و نقل و نگهداری تون ماهیان در طول زنجیره پس از صید تا مراکز فرآوری یا عرضه، با هدف کاهش افت های کیفی و ضایعات و استفاده از شناورهای مجهز با پرسنل مجرب برای تحویل صید در دریا از مهمترین مواردی است که می تواند به بهبود روند صید تون ماهیان کمک کند.
این مقام مسئول، تاسیس بازار حراج برخط تون ماهیان و فروش بلافاصله صید در دریا مطابق الگوهای جهانی را گامی مهم در راستای بهبود حلقه های زنجیره پس از صید دانست و ادامه داد: به کار گیری روش ها و امکانات اختصاصی سرد کردن اولیه و انجماد سریع و تدوین استانداردهای ملی و اجرای برنامه های بازاریابی و فروش بر مبنای درجه بندی های کیفی برخی محصولات، از دیگر اقداماتی است که می توان در این زمینه انجام داد.
این خبر، هم اکنون در خبرگزاری ایانا منتشر شده است.