به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، سومین سخنرانی علمی سال 1400 با عنوان " تولید کمپوست از ضایعات ماهی " توسط سرکار خانم مهندس مینا احمدی، مورخ 1400/8/1در سالن جلسات مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان برگزار شد.
مهندس احمدی در این ارائه اشاره کرد:
ضایعات فرآوری ماهی به خاطر داشتن ترکیبات آلی، پتانسیل بالایی برای تولید کمپوست دارند و بعنوان یک منبع تجدیدپذیر و کود آلی برای اهداف کشاورزی به کار می روند. کمپوست یک فرآیند بیولوژیکی است که در شرایط هوازی و در حضور اکسیژن انجام می شود. pH نهایی کمپوست به شدت تحت تاثیر مواد آلی و مراحل تجزیه فرآیند بوده و مقدار زیاد املاح موجود در کمپوست روی جوانه زنی بذر و سلامت ریشه تاثیر می گذارد. ضایعات ماهی بعنوان یک زباله آلی قابل تجزیه زیستی به دلایل ذیل با اهمیت می باشد:
1. اقتصادی بودن
2. فرآیندی با عملکرد بیولوژیکی مفید برای صنعت غذاهای دریایی
3. محصولی شبیه هوموس با چندین کاربرد بازاری (بعنوان نرم و تقویت کننده خاک، محیط کشت رشد باغبانی)
4. رفع مشکلات دفع ضایعات ماهی
5. کاهش آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی
6. حذف موجودات عامل بیماری و لارو حشرات(مگس)
در ادامه توضیحات مبسوطی در مورد نقش میکروارگانیزم ها در فرآیند تشکیل کمپوست، مراحل آماده سازی و تولید کمپوست از ضایعات ماهی و فاکتورهای موثر بر فرآیند تولید کمپوست ارائه شد.
در پایان سمینار نیز پرسشهای علمی مطرح و توسط سخنران محترم پاسخ داده شد.