اولین سخنرانی علمی سال 1400 تحت عنوان " سنجش کیفیت بافت مواد غذایی با استفاده از دستگاه TEXTUR ANALYZER " توسط سرکار خانم مهندس صغری کمالی، مورخ 1400/4/7در سالن جلسات مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان انجام شد...
مهندس کمالی در این ارائه اشاره کرد:
كیفیت تغذیه‌ای به درجه خوب بودن غذاگفته شده و شامل كلیه مشخصه‌های مهمی است كه باعث پذیرش غذا می‌شوند. سلیقه عامه در انتخاب غذا ،به كیفیت ماده غذایی بستگی دارد. آزمون بافت در رنج گسترده‌ای از انواع مواد‌غذایی، شامل محصولات پخته شده، غلات، شیرینی ها، تنقلات، لبنیات، میوه، سبزیجات، ژلاتین‌ها، گوشت، مرغ، ماهی، ماکارونی و حتی غذای حیوانات، کاربرد دارد. كیفیت، هم از نظر ‌ایمنی غذا و هم برای تضمین ‌اینكه عموم افراد، یك ‌فرآورده بخصوص را دوست داشته باشند و به انتخاب آن ادامه دهند باید مورد پایش قرار گیرد. از آنجایی که بافت یک خاصیت مرتبط با حس لامسه است، می‌تواند بسادگی توسط روش‌های مکانیکی با واحدهایی مثل نیرو سنجیده شود. آزمون بافت به منظور سنجش خواص مکانیکی و فیزیکی و ساختار مواد غذایی،کنترل کیفی اولیه و نهایی، انجام می‌شود. دستگاه سنجش بافت (TEXTUR ANALYZER) این قابلیت را دارد و قادر به اندازه‌گیری ویژگی‌های بافتی و رئولوژیکی مواد جامد، نیمه‌جامد، مایعات ویسـکوز و همچنین مواد پودری را به‌دقت اندازه‌گیری می‌کند. بطور کلی این دستگاه، آزمون تجزیه نیم رخ بافت میباشد که خصوصیات فیزیکی محصول براساس دو سیکل فشرده سازی در دو نوبت با حرکت رفت و برگشتی صورت گرفته و ویژگی های بافتی استخراج شده را در نمودار نیرو- زمان نشان می دهد.
در پایان سمینار نیز پرسشهای علمی مطرح و توسط سخنران محترم پاسخ داده شد.