تاکید بر پذیرش و حمایت از طرح های نوآورانه در مرکز رشد فرآوری آبزیان در مصاحبه تلویزیونی با برنامه آئینه تلاش سیمای گیلان روز سه شنبه مورخ 1400/2/21 گروه فیلمبرداری برنامه "آئینه تلاش" از شبکه باران استان گیلان، به منظور ضبط بخشی از این برنامه تلویزیونی با عنوان ارتقای مصرف انسانی ماهی کیلکا، در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان حضور یافتند 1400/2/22 (497) (0) تاکید بر پذیرش و حمایت از طرح های نوآورانه در مرکز رشد فرآوری آبزیان در مصاحبه تلویزیونی با برنامه آئینه تلاش سیمای گیلان روز سه شنبه مورخ 1400/2/21 گروه فیلمبرداری برنامه "آئینه تلاش" از شبکه باران استان گیلان، به منظور ضبط بخشی از این برنامه تلویزیونی با عنوان ارتقای مصرف انسانی ماهی کیلکا، در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان حضور یافتند. این برنامه با همکاری اداره کل شیلات گیلان در دست تهیه است که قسمتی از آن در مبحث فرآوری با مصاحبه با دکتر سید حسن جلیلی ضبط گردید. سرپرست مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در این مصاحبه با اشاره به پتانسیل نسبتاً خوب صید ماهی کیلکا در استانهای گیلان و مازندران، افزود: مزایای این آبزی بعنوان ماده اولیه جهت تبدیل شدن به غذاهای دریایی، شامل در دسترس بودن در طول سال، ارزان بودن، ارزش غذایی بسیار بالا همراه با طعم مطلوب، و استخوانهای ظریف آن که در طول فرآیند پخت به راحتی حذف یا نرم می شود، می تواند قابلیت تبدیل شدن به انواع فرآورده ها را برای توسعه صنایع فرآوری آبزیان و پاسخگویی به نیازمندی های سلیقه ای و یا تغذیه ای گروه های مختلف مصرف کنندگان داشته باشد. در حال حاضر بخش عمده صید کیلکا ماهیان به مصرف کارخانجات آرد ماهی می رسد و درصد ناچیزی بصورت تازه عرضه و یا در معدودی از کارخانجات گیلان و مازندران به صورت کنسرو تولید می شود. همچنین ماهی کیلکا به صورت کامل و یا گوشت چرخ شده، قابلیت تبدیل به فرآورده هایی همچون دودی، خشک، طعم دار، ماریناد شده یا ترشی و انواع فرآورده های خمیری را دارد. دکتر جلیلی در ادامه یادآور شد که در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان پروژه های متعددی با هدف تنوع بخشی فرآورده های کیلکا چه برای مصرف مستقیم انسانی بعنوان یک غذای دریایی، مثل کباب کوبیده، انواع برگر و کوفته ماهی یا بعنوان فرآورده های با ارزش افزوده بیشتر مثل پروتیئین هیدرولیز شده که می توانند بعنوان مکمل های رژیمی و جیره ورزشکاران و بیماران مورد استفاده قرار گیرند، اجرا شده است. وی همچنین اظهار داشت مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بعنوان یکی از مراکز زیرمجموعه موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، توسعه آبزی مصرفی را بصورت عام و افزایش سهم مصرف انسانی ماهی کیلکا را بطور خاص در برنامه های خود دارد. در همین راستا از سال گذشته مرکز رشد فرآوری آبزیان با همکاری پارک علم و فناوری گیلان در این مرکز تاسیس گردیده تا زمینه های جذب طرح ها و ایده های نوآورانه در صنعت فرآوری آبزیان و همچنین جذب شرکت های دانش بنیان را فراهم نماید. برای افراد و شرکت های دارای ایده، حمایتهای علمی، فنی، آزمایشگاهی و کارگاهی، توسط مرکز ملی و حمایتهای مالی از طریق پارک علم و فناوری انجام خواهد شد. همچنین در ابتدای سال جاری با عقد قرارداد مشارکت با بخش خصوصی، جهت فعال سازی مجدد خط تولید مرکز، در آینده نزدیک شاهد عرضه انواع فرآورده های آبزیان و از جمله فرآورده های ماهی کیلکا خواهیم بود. دکتر جلیلی در پایان افزود: از جمله اقدامات و رسالت مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان برنامه های ترویجی است. سال گذشته طرح ترویجی رستورانی داشتیم که با همکاری اداره کل شیلات و برخی رستوران های منتخب استان، با هدف افزایش غذاهای متنوع دریایی در منوی رستوران ها اجرا گردید. همچنین در نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف، فرآورده های متنوع همچون کیلکای سوخاری، دودی و انواع برگر با هدف دیده شدن به نمایش گذاشته می شود تا هم بتواند فرهنگ آبزی مصرفی را افزایش دهد و هم انگیزه های قوی تری را برای ورود سرمایه گذاران به این بخش و توسعه اقتصاد شیلاتی را ایجاد کند.