تولید محصولات با ارزش افزوده از آبزیان در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان به سفارش تولیدکنندگان بخش خصوصی با هدف بازار سنجی در داخل و خارج کشور به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، طی دو ماه اخیر، در 9 نوبت محصولات دودی گرم آماده مصرف، با اشکال و طعم¬های متنوع از ماهیان پرورشی و دریائی، به سفارش عرضه کنندگان، تولیدکنندگان و صاحبان صنایع بخش خصوصی در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان از مراکز تابعه موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور تولید و در اختیار قرار داده شده است. این تولیدات با هدف امکان سنجی بازارهای داخلی و خارجی برای معرفی تولیدات جدید با ارزش افزوده بالا از گونه¬های مختلف آبزی صورت گرفته است. 1399/10/14 (433) (0) تولید محصولات با ارزش افزوده از آبزیان در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان به سفارش تولیدکنندگان بخش خصوصی با هدف بازار سنجی در داخل و خارج کشور به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، طی دو ماه اخیر، در 9 نوبت محصولات دودی گرم آماده مصرف، با اشکال و طعمهای متنوع از ماهیان پرورشی و دریائی، به سفارش عرضه کنندگان، تولیدکنندگان و صاحبان صنایع بخش خصوصی در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان از مراکز تابعه موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور تولید و در اختیار قرار داده شده است. این تولیدات با هدف امکان سنجی بازارهای داخلی و خارجی برای معرفی تولیدات جدید با ارزش افزوده بالا از گونههای مختلف آبزی صورت گرفته است. این همکاریها با تقاضاهای شرکت آبزیکو، شرکت قرهبرون، شرکت مروارید قُرق، شرکت جاوید تجارت کاسپین، رستوران بهشت تالاب بندرانزلی و تنی چند از افراد حقیقی علاقهمند به ورود و سرمایهگذاری در صنعت فرآوری آبزیان انجام شده است. گونههای مختلف آبزیان شامل ماهیان خاویاری، تیلاپیا، ماهیان گرمابی پرورشی(کپور معمولی، کپور علفخوار، فیتوفاگ و کپور سرگنده)، قزل آلای پرورشی و ماهی سفید، پس از تحویلگیری در بهرهای 7 تا 300 کیلوگرمی، به شکلهای فیله، استیک و کامل (شکم خالی و فلسگیری شده) فرآوری شده، در بستهبندیهای تحت خلاء به متقاضیان تحویل گردیده است. این نمونهها برای ارزیابی بازار و برآوردهای اقتصادی در رستورانها، بازارهای داخلی، همچنین برای طرفهای خارجی در کشورهای انگلیس، سوئد، آلمان و ترکمنستان عرضه گردیدهاند. دکتر محمود بهمنی رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در خصوص این نوع همکاریها با بخش خصوصی، بیان داشت که مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان با هدف توسعه آبزی مصرفی و تکمیل زنجیره ارزش در حوزه شیلات، مشغول فعالیت میباشد. این مرکز علاوه بر انجام پروژههای تحقیقاتی، که در حال حاضر عمدتاً به منظور افزایش بهرهوری از فرآوردههای جانبی آبزیان و تولید محصولات فناورانه با ارزشافزوده بالا میباشد، به دلیل بهرهمندی از توان کارشناسی متخصص و مجرب، ماشینآلات پیشرفته فرآوری غذاهای دریایی آماده مصرف و آزمایشگاههای تخصصی، دارای قابلیت تولید صنعتی و نیمه صنعتی طیف گستردهای از محصولات شیلاتی از جمله محصولات با پایه گوشت چرخ شده آبزیان نظیر ناگت و برگر، کوفته، خمیر آماده مصرف، انواع ماریناد، همچنین فرآوردههای دودی، خشک و طعم داده شده، میباشد. در عین حال به منظور تنوع بخشی به محصولات شیلاتی با مشارکت تولیدکنندگان و سرمایهگذاران بخش خصوصی، تولید نمونه محصول برای برآوردهای دقیق اقتصادی، مطالعات بازار با هدف اطمینان از امنیت سرمایه گذاری مورد نیاز خواهد بود. موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور از چنین مشارکتهایی که قطعاً منجر به تکمیل زنجیره ارزش، توسعه آبزی مصرفی و افزایش انگیزه برای ورود و سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی آبزیان خواهد شد استقبال مینماید. امکان این نوع مشارکت برای توسعه تولید و تجاریسازی محصولات جدید و فناورانه با مصارف غذایی و حتی کاربردهای آرایشی و بهداشتی، مانند پودرهای پروتئینی، ژلاتین و کلاژن، از ماهیان ریزپیکر و ارزان قیمت و فرآوردههای جانبی آبزیان نظیر پوست، استخوان، بالهها و اندامهای داخلی نیز مهیا میباشد. دکتر سید حسن جلیلی سرپرست مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در خصوص محصولات دودی ماهیان اظهار داشت که محصولات دودی گرم (به صورت پخته و دودی شده)، به دلیل حفظ ارزشهای تغذیهای آبزیان، به خاطر شرایط ملایم فرآیند و استفاده از افزودنیهای گیاهی و طبیعی، و امکان تولید در اشکال و طعمهای متنوع، از فرآورده های محبوب در بسیاری از کشورهای جهان محسوب شده، از پتانسیل بالایی برای معرفی و عرضه به گروههای مختلف مصرفکنندگان، حتی با سلیقه های خاص و مشکل پسند، برخوردار میباشند. این محصولات بسته به نوع عملآوری و فرهنگ مصرف، به عنوان غذای اصلی و یا چاشنی مورد استفاده قرار میگیرند. براساس برآوردهای اولیه، فاصله بین قیمت تمام شده تا قیمت مصرف کننده برای این نوع محصولات قابل ملاحظه بوده و ارزش افزوده قابل توجهی ایجاد میگردد. البته بازه قیمت تمام شده محصول، بسته به گونه آبزی، نوع فرآوری و بسته بندی متفاوت خواهد بود.