در این سمینار به خواص میکروکپسولها اشاره شد و اینکه میکروکپسولها قادرند قابلیت دسترسی زیستی مواد با خاصیت لیپوفیلیک بالای انکپسوله شده درونی خود را تا حد قابل ملاحظه ای افزایش دهند. پایداری ذرات و قطرات را در مقابل بهم پیوستن و جداشدن جاذبه ای بالا برده و از این طریق عمر ماندگاری محصولات تجاری را افزایش دهند. همین اختصاصات موجب گردیده تا امروزه تلاش های زیادی جهت استفاده از میکرونانوامولسیون ها در صنایع غذایی و دارویی جهت انکپسوله کردن، محافظت و رسانیدن ترکیبات چربی دوست عملگرا، مانند طعم دهنده ها، ویتامین ها، نگهدارنده ها، غذاداروها و داروهای محلول در چربی صورت گرفته و محصولات Hi-Tech با ارزش افزوده بسیار بالا تولید و روانه بازار گردد.

جلیلی ادامه داد، میکروانکپسوله کردن فرایندی است که به وسیله آن قطرات و یا ذرات بسیار کوچک مواد مایع یا جامد با یک فیلم (دیواره) پیوسته پلیمری احاطه و یا پوشش داده می شود.

محصولی که با این فرایند بدست می آید ریز ذره (Micro particle) یا میکروکپسول نامیده می شود.

مهمترین مزایای میکروانکپسوله کردن:

- محافظت از ماده موثر هسته و کاهش واکنش پذیری آن با محیط بیرون (افزایش پایداری)

- فراهم نمودن امکان تبدیل مایع به جامد (پودرهای با کیفیت مطلوب)

- کاهش فعالیت آبی

- افزایش حلالیت

- پوشش بو و طعم (masking)

- سازگاری با انواع ماتریکس مواد غذایی (تولید غذاهای عملگر)

- افزایش قابلیت دسترسی زیستی (Bioavailability)

- تسهیل حمل و نقل و نگهداری آنها اشاره کرد.

ماده دیواره ای ایده آل بایستی دارای ویژگیهای زیر باشد:

• خواص رئولوژیک خوب در غلظتهای بالا و سهولت کار کردن حین فرآیند

• توانایی پخش نمودن یا امولسیون کردن ماده فعال و تثبیت امولسیون تولید شده

• عدم واکنش با ماده فعال حین فرایند و طی نگهداری طولانی مدت

• قابلیت درزبندی و نگهداری ماده فعال در ساختمان خود طی فرآیند و نگهداری بعدی

• آزادسازی کامل حلال یا سایر مواد مورد استفاده حین فرآیند انکپسوله کردن

• توانایی فراهم نمودن حداکثر محافظت ماده فعال در برابر شرایط محیطی (اکسیژن، نور، حرارت، رطوبت و ...)

• انحلال پذیری در حلال های قابل قبول در صنایع غذایی (مانند: آب، اتانول و ..)

• عدم واکنش شیمیایی با مواد واکنش دهنده

• توانایی دستیابی به خواص حلالیت مطلوب و قابل قبول کپسول و خاصیت آزادسازی ترکیب فعال

• مقرون به صرفه بودن ترکیبات با درجه خوراکی (food grade)

در پایان نیز خواص و ویژگیهای مالتودکسترین و صمغ عربی به عنوان مواد دیواره ای میکروکپسول های غذایی را تشریح نمود.