در این نشست آقای دکتر امیررضا شویک‌لو مجری طرح اظهار داشت که ساردین ماهیان و موتو ماهیان با حجم ذخایر بیش از 400 هزار تن در خلیج فارس و دریای عمان و قابلیت برداشت 120هزارتن در آب های ایران از مهمترین گونه های آبزیان سطح زی در صید صنعتی و سنتی در آبهای جنوبی کشور بوده که با ارزش غذایی بالا، بدلیل ریز جثه بودن و مشکلات مصرف تازه، بیش از 90 درصد آن به تولید پودر ماهی رسیده و فقط بخش کمی از آن برای مصرف انسانی استفاده می شود.
این طرح در نظر دارد با اجرای 5 پروژه تحقیقاتی، انواع فرآورده های غذایی آماده مصرف از این ماهیان را تولید و جهت تولید انبوه به صاحبان صنایع فرآوری آبزیان پیشنهاد کند تا بر اساس اهداف پنجم توسعه اقتصادی اجتماعی سازمان شیلات به افزایش سهم مصرف انسانی آن کمک نماید. این طرح و پروژه های مربوط پس از تصویب در قالب طرح خاص با حمایت مالی سازمان شیلات ایران اجرا خواهد شد.
گفتنی است برداشت از ذخایرگونه‎های بهره برداری نشده یا کمتر بهره برداری شده، یکی از الویت‎های سازمان شیلات در خصوص فعالیتهای صید و ماهیگیری درآبهای دریای عمان و خلیج فارس می باشد. آبهای ساحلی استان هرمزگان از مهم‎ترین زیستگاه‎های ماهیان سطح زی ریز از جمله ساردین در خلیج فارس می باشد. صید این ماهیان در استان هرمزگان پیشینه طولانی دارد. اما در ده سال اخیر با توسعه وترویج روش صید پرساین دو قایقی، میزان برداشت از این آبزیان در استان هرمزگان روند افزایشی داشته است. برداشت سطح‎زیان ریز در سال 1391 در آب‌های جنوبی کشور بیش از 38 هزار تن بوده است.