تولید کیلکای دودی گرم صنعتی برای اولین بار در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان با توجه به ظرفیتهای قابل دسترس کیلکا ماهیان یکی از منابع با ارزش پروتئینی در دریای خزر تاکنون علیرغم تلاش های صورت گرفته مصارف انسانی آن محدود بوده و بیش از 90 درصد به مصارف تولید پودر ماهی می رسد 1393/9/8 (808) (0) تولید کیلکای دودی گرم صنعتی برای اولین بار در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در همین راستا مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان با تحقیقات کاربردی جهت پاسخگویی به بخشی از نیازهای مختلف صنایع شیلاتی کشور اقدام به اجرای پروژه تولید ماهی کیلکا دودی گرم صنعتی برای اولین بار در کشور نموده است.فریدون رفیع پور مجری این پروژه هدف از اجرای این پروژه را استفاده بهینه از کیلکا ماهیان وتنوع بخشی این منبع غنی و ارزان قیمت در راستای مصرف انسانی عنوان کردند. همچنین ایشان اظهار نمودند کیلکاهای دودی تولید شده در دو نوع بسته بندی تحت خلاء و اتمسفر اصلاح شدهModified atmosphere packaging (MAP) نگهداری خواهند شد.