در راستای اجرای بخش مقدماتی پروژه تحقیقاتی (خاص) تولید فرآورده نوین کلوچه ماهی (Fish Patty) از پروتئین تغلیظ شده (FPC) ماهی سیم سد ارس ، محققین مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان ایران برای اولین بار موفق به تولید FPC با غلظت پروتئین بالای 90٪ گردیدند.

دکتر خانی پور مجری پروژه اظهار داشت که این پروتئین تغلیظ شده به عنوان ماده اولیه در تولید کلوچه ماهی از ماهی سیم سد ارس و با استفاده از الکل ایزوپروپانول تولید داخل به منظور کاهش هزینه و تولید اقتصادی و مقرون به صرفه پروتئین تغلیظ شده ماهی (FPC) انجام شد که در نتیجه استفاده از فناوری خاص آزمایشگاهی و دقت نظر تیم عملیاتی موفق به تولید FPC نوع A با رکود غلظت پروتئین 5/91٪ چربی 3/1٪ و رطوبت 7٪ گردیدیم.

استفاده از این فناوری می تواند سرفصل نوینی در امکان استفاده از FPC تولید شده به روش آزمایشگاهی به عنوان ماده پایه مقرون به صرفه برای تولید انواع فرآورده های غذایی از آبزیان ارزان قیمت باشد.