معصومه رهنما سنگاچینی مجری این پروژه تحقیقاتی با اشاره به اهمیت ویژه این ماهی با ارزش، فرمود تولید فرآورده های غذایی جدید و آماده مصرف از کیلکا ماهیان نظیر کیلکای سوخاری می تواند میزان مصرف انسانی آن را افزایش داده و در سطح وسیعتر منجر به افزایش سرانه مصرف ماهی و اشتغالزایی در کشورمان شود.
ایشان در ادامه با ذکر بخشی از ویژگیهای مثبت کیلکا ماهیان از قبیل ذخایر قابل توجه این ماهیان در دریای خزر، دارا بودن حدود 18- 16% پروتئین، 2/8% چربی و غنی بودن از اسیدهای آمینه ضروری و حضور مقادیر بالایی از اسیدهای چرب چند غیراشباع امگا- 3 و قیمت تمام شده پایین عملیات صید این آبزی و همچنین افزایش جمعیت، کمبود مواد پروتئینی، قیمت بسیار پائین این ماهیان و ارزش غذایی بالای آنها، لزوم برنامه ریزی به منظور ورود هر چه بیشتر این ماهیان به سفره مصرف کنندگان را از اهمیت ویژه ای ذکر نمودند و فرمودند این ماهی با ارزش میتوانند به عنوان ماده اولیه در صنایع تبدیلی غذایی استفاده شود.
رهنما همچنین با اشاره به استقبال زیاد مردم به ویژه نوجوانان و کودکان در دیگر کشورها از محصولات آماده مصرف مانند انواع محصولات غذایی نانی شده (سوخاری)، برگرها و ناگتها به جهت عدم نیاز به پخت و مشکلات فرآوری بعنوان یک غذای آماده مصرف طعم دار، مطلوب و جذاب، فرمود متاسفانه در کشور ما علیرغم پیشرفتهای به عمل آمده در تولید و عرضه آبزیان، هنوز فرآورده های غذایی جدید و آماده مصرف از تنوع لازم برخوردار نیست و این وضع طبعاً باعث عدم عرضه محصولات گوناگونی که در جهان از آبزیان قابل تهیه و تولید می باشد شده است. ایشان در خاتمه فرمودند با انجام این گونه تحقیقات و واگذاری دانش فنی پروژه های انجام شده به بخش خصوصی می توانیم شاهد افزایش محصولات جدید شیلاتی در سبد کالای خانوار باشیم .
این فرآورده جدید شیلاتی (کیلکای سوخاری) در نمایشگاه فن بازار کشاورزی و منابع طبیعی امسال که در هفته پژوهش در تهران برگزار می گردد عرضه خواهد شد.