تولید کیلکای سوخاری با لعاب تمپورا برای اولین بار در کشور کارشناسان و محققین مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان موفق به دستیابی به فناوری تولید یک فرآورده جدید و آماده مصرف از ماهی کیلکا شدند 1393/4/18 (787) (0) تولید کیلکای سوخاری با لعاب تمپورا برای اولین بار در کشور معصومه رهنما سنگاچینی مجری این پروژه تحقیقاتی با اشاره به اهمیت ویژه این ماهی با ارزش، فرمود تولید فرآورده های غذایی جدید و آماده مصرف از کیلکا ماهیان نظیر کیلکای سوخاری می تواند میزان مصرف انسانی آن را افزایش داده و در سطح وسیعتر منجر به افزایش سرانه مصرف ماهی و اشتغالزایی در کشورمان شود.ایشان در ادامه با ذکر بخشی از ویژگیهای مثبت کیلکا ماهیان از قبیل ذخایر قابل توجه این ماهیان در دریای خزر، دارا بودن حدود 18- 16% پروتئین، 2/8% چربی و غنی بودن از اسیدهای آمینه ضروری و حضور مقادیر بالایی از اسیدهای چرب چند غیراشباع امگا- 3 و قیمت تمام شده پایین عملیات صید این آبزی و همچنین افزایش جمعیت، کمبود مواد پروتئینی، قیمت بسیار پائین این ماهیان و ارزش غذایی بالای آنها، لزوم برنامه ریزی به منظور ورود هر چه بیشتر این ماهیان به سفره مصرف کنندگان را از اهمیت ویژه ای ذکر نمودند و فرمودند این ماهی با ارزش میتوانند به عنوان ماده اولیه در صنایع تبدیلی غذایی استفاده شود. رهنما همچنین با اشاره به استقبال زیاد مردم به ویژه نوجوانان و کودکان در دیگر کشورها از محصولات آماده مصرف مانند انواع محصولات غذایی نانی شده (سوخاری)، برگرها و ناگتها به جهت عدم نیاز به پخت و مشکلات فرآوری بعنوان یک غذای آماده مصرف طعم دار، مطلوب و جذاب، فرمود متاسفانه در کشور ما علیرغم پیشرفتهای به عمل آمده در تولید و عرضه آبزیان، هنوز فرآورده های غذایی جدید و آماده مصرف از تنوع لازم برخوردار نیست و این وضع طبعاً باعث عدم عرضه محصولات گوناگونی که در جهان از آبزیان قابل تهیه و تولید می باشد شده است. ایشان در خاتمه فرمودند با انجام این گونه تحقیقات و واگذاری دانش فنی پروژه های انجام شده به بخش خصوصی می توانیم شاهد افزایش محصولات جدید شیلاتی در سبد کالای خانوار باشیم .این فرآورده جدید شیلاتی (کیلکای سوخاری) در نمایشگاه فن بازار کشاورزی و منابع طبیعی امسال که در هفته پژوهش در تهران برگزار می گردد عرضه خواهد شد.