همزمان با اجرای پروژه های تحقیقاتی متعدد در زمینه استفاده از عصاره های گیاهی به عنوان نگهدارنده های طبیعی در فرآورده های آبزیان، بازدیدی از شرکت صنعت گلکاران باریج اسانس تولید کنندۀ دارو و فرآورده‌های آرایشی - بهداشتی و غذائی بر پایۀ مواد مؤثره گیاهی توسط کارشناسان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بعمل آمد.

واکنش های اکسیداسیون به اشکال مختلف در آبزیان و فرآورده های شیلاتی، حین نگهداری به ویژه در شرایط انجماد، رخ می دهد. از جمله آنها اکسیداسیون (تند شدن) اسیدهای چرب غیراشباع زنجیره بلند (PUFA) در روغن موجود در قسمت های مختلف بدن آبزیان و یا بروز لکه های سیاه (ملانوزیس) در سخت پوستان دریایی و به ویژه میگوها می باشد. متداول ترین روش برای جلوگیری و یا به تاخیر انداختن اکسیداسیون استفاده از ترکیبات با خواص ضد اکسایش (آنتی اکسیدان) می باشد. با توجه به محدودیت و ممنوعیت استفاده از ترکیبات شیمیایی در فرآورده های غذایی، مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان امکان استفاده از آنتی اکسیدانهای طبیعی (عصاره های گیاهی) را جهت افزایش عمرماندگاری گوشت بدون استخوان آبزیان در شرایط نگهداری در سردخانه و اثر آن بر خواص حسی محصول مورد بررسی قرار داده است.
عصاره های گیاهی محلولی حاوی تمامی مواد مفید موجود در گیاه نظیر اسانسها، فلاونوییدها، آلکالوئیدها، موسیلاژها، تانن ها ، ساپونین ها، ویتامینها، املاح و یا سایر مواد بوده که خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد قارچی و ضد باکتریایی داشته و مانع از انجام واکنش های ناخواسته در محیط های مورد نظر می شوند.
تنوع اقلیمی و شرایط آب و هوایی کشور امکان دسترسی و تولید طیف گسترده ای از گیاهان دارویی را فراهم نموده که در پروژه هایی نظیر "تعیین تأثیر استفاده از نگهدارنده های طبیعی بر پایداری گوشت بدون استخوان ماهی کپور نقره ای در شرایط انجماد" و "بررسی امکان استفاده از عصاره دانه انگور و کاتچین جهت جلوگیری از ایجاد لکه های سیاه در میگوی پرورشی"  و چند پایان نامه دانشجویی دیگر با استفاده از عصاره هایی چون قارچ خوراکی، برگ توت، موسیر، زردچوبه و ... تلاش می گردد تا از آنان جهت افزایش عمر ماندگاری آبزیان و فرآورده های دریایی استفاده شود. در این راستا کارشناسان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان به منظور آشنایی نزدیک با توانمندیهای موجود کشور در زمینه تهیه عصاره های گیاهی و همچین توسعه همکاریهای مشترک بازدیدی از شرکت باریج اسانس بعمل آوردند.
شرکت داروسازی باریــج‌اســانس تولید کنندۀ دارو و فرآورده‌های آرایشی - بهداشتی و غذائی بر پایۀ مواد مؤثره گیاهی است که از سال 1374 رسماً محصولات خود را به بازار عرضه نموده است. این شرکت دارای بخش های تحقیقاتی و تولیدی پیشرفته درخصوص تهیه اسانس، عصاره  و داروهای گیاهی می باشد.
باریجه، زردچوبه، لیموترش، چای سبز، برگ زیتون، مارچوبه، موسیر و رازیانه نمونه ای از عصاره های تولید شده در شرکت باریج اسانس هستند که دارای اثرات آنتی میکروبی و ضد قارچی بوده و بعلاوه بعلت دارا بودن مواد موثره ای چون آلفاپینن، 1 و 8 سینئول، کارواکرول، آنتول و ... بعنوان آنتی اکسیدان در فرآورده های غذایی نیز بکار می روند. در عین حال توانمندی تولید سایر عصاره های گیاهی نیز بنابر ضرورت در این شرکت موجود می باشد.
کاربرد این عصاره ها دارای سابقه تاریخی بس طولانی است، ولی در عین حال امروزه در صنایع غذایی رویکرد جدیدی است که در بسیاری از جوامع مورد توجه جدی قرار گرفته است.
در نشست مشترکی که با حضور محققین مرکز ملی و مدیران و کارشناسان شرکت مذکور برگزار گردید کاربردهای متنوع عصاره های طبیعی و خواص منحصربفرد آنها در جلوگیری از اکسیداسیون اسیدهای چرب غیر اشباع گوشت ماهی در شرایط انجماد مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و موافقت گردید که عصاره های مورد نیاز با خاصیت آنتی اکسیدانی مضاعف با حفظ ترکیبات پلی فنلی آنها و بصورت تغلیظ شده عاری از بوی گیاه مورد نظر، جهت پذیرش محصول از سوی مصرف کنندگان تهیه و در اختیار قرار گیرد.
در پایان ادامه همکاریهای مشترک در زمینه ارائه راهکارهای جدید با استفاده از دیگر عصاره ها و اسانس های گیاهی جهت پایدار نمودن گوشت، فیله و سایر محصولات آبزیان، همچنین استفاده از ژلاتین ماهی برای تهیه پوشش های ژلاتینی
Soft capsules (کپسولهای نرم) که هم اکنون در آنها از ژلاتین دامی استفاده می گردد نیز مورد توافق قرار گرفت.