تولید آمین های بیوژنیک در ماهی و محصولات آن در طول دوره نگهداری دکتر علی یاسور علیپور صبح روز سه شنبه هجدهم مرداد ماه 1390 در سخنرانی علمی خود در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان به اهمیت اندازه گیری آمین های بیوژنیک در آبزیان اشاره نمودند 1390/11/1 (755) (0) تولید آمین های بیوژنیک در ماهی و محصولات آن در طول دوره نگهداری تولید آمین های بیوژنیک در ماهی و محصولات آن در طول دوره نگهداری(Biogenic amines formation in fish and fish products during the storage)دکتر علی یاسور علیپور دانشجوی PhD رشته علوم و صنایع غذایی از دانشکده علوم و فناوری مواد غذایی دانشگاه Putra کشور مالزی صبح روز سه شنبه هجدهم مرداد ماه 1390 در سخنرانی علمی خود در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان به اهمیت اندازه گیری آمین های بیوژنیک در آبزیان اشاره نمودند. دکتر یاسور علیپور در این سخنرانی اظهار داشتند بیوژنیک آمین ها بازهای آلی با وزن مولکولی کم با ساختار آلیفاتیک، آروماتیک و هتروسیکلیک هستند که معمولا از دکربوکسیلاسیون اسیدهای آمینه خاصی دراثر فعالیت های میکروبی در غذاها و نوشابه ها تولید می گردند. ایشان اندازه گیری میزان این آمین ها در مواد غذایی را به دو دلیل مهم عنوان نمودند: اول پتانسیل سمیت آنها که فرمودند آمینها به عنوان عاملی در شیوع بیماری های متعددی از مسمومیت غذایی شامل، التهاب موضعی، تهوع ، استفراغ ، اسهال ، دردهای ماهیچه ای شکمی، سردرد، تپش قلب و کهیر می باشند و دوم بعنوان شاخصی برای تعیین کیفیت مواد غذایی از طریق کنترل کیفیت مواد اولیه خام، مواد حد واسط و محصولات نهایی، نظارت بر فرآیندهای تخمیر، کنترل فرایند و به عنوان شاخص کیفیت تازگی ماهی می باشند.در ادامه دکتر یاسور علیپور تاریخچه ای از مسمومیت های ماهی را به شرح ذیل عنوان نمودند: برای اولین بار مسمومیت ماهی ناشی از مصرف ماهی بونیتو توسط ملوانان انگلیسی در سال 1828 ثبت شد. در ژاپن مسمومیت ماهی از علل عمده بیماری های مرتبط با غذا در دهه 1950برای اولین بار در ایالات متحده آمریکا، در اواخر 1960 رخ داد.در اواخر دوره 1970 در انگلستان به عنوان یک بیماری ناشی از مصرف محصولات دریایی به رسمیت شناخته شد.ایشان همچنین خاطر نشان کردند به سه روش کروماتوگرافی (شامل کروماتوگرافی مایع، گاز کروماتوگرافی و کروماتوگرافی روی کاغذ)، شیمیایی و روش آنزیمی می توان بیوﮋنیک آمین ها را اندازه گیری نمود.